Jasper Hale, alias Jackson Rathbone

Minden Twilight rajongó tudja, hogy ki is az, aki megfigyel. Nem csak a mozgásod, a viselkedésed, hanem az érzéseidet is. Ha kell megnyugtat, ha kell felkavar. Csak úgy. És az érzések olyan gyorsan múlnak el, mint ahogy érkeztek, tovaszállnak a semmibe. Volt, nincs.

  Hogy ki is ő? Igen, Ő Jasper Hale, a Cullen família legújabb vegetáriánusa. Állandóan morcos, ahogy a magyar szinkronos Twilight filmben Jessica szájából hallhattuk: "a világfájdalmas képű szöszi".

  Az érzéseket, hangulatot érzékeli, és ha kell a megfelelő módon irányítja, befolyásolja.

A spoilerezés elkerülése végett nem is mondok többet.

A karakter megforálója Jackson Rathbone (Monroe Jackson Rathbone) 1984 december 21.-én született, Singapore-ban. Édesapja munkája miatt rengeteg helyen megfordult a világban, élt Maydenben, Jakartában (Indonézia), Londonban, Kaliforniában, Connecticutban, Norvégiában, végül Texasban kötött ki. Részt vett a helyi közösségi színházban, emellett rengeteget sportolt (foci, kosát, baseball), elindított egy bandát és egy kis üzletet. Leginkább a színészet és a zene tette boldoggá. Középiskolásként elköltözött Michiganbe, az Interlochen Arts Akadémiára jelentkezett és itt le is diplomázott.  Egyik legjobb barátja, a zenész Alex Boyd bemutatta menedzserének, aki azonnal meglátta Jacksonban a tehetséget, és a színészi pályát ajánlotta neki. Egymás után kapta a kisebb-nagyobb szerepekte filmekben és sorozatokban (pl. Nagymenők) egyaránt, ámbár a nemzetközi áttörést a Twilight film hozta el számára.

Felnéz Johnny Deppre, mint példaképére (Bár ezt a maga 185 cm-jével nem tudom hogy oldja meg... :D jójó.. tudom csak 7 cm, de az akkor is 7 cm).

  Egyéb apróságok amit tudni lehet Jacksonról:

  -Kedvenc filmjei: Kurasowa’s Seven Samurai, Jarmusch’s Dead Man, The Five Obstructions.

- Kedvenc zenészei, zenekarai, művészei: Robert Johnson, Spenceer Bell, Lou Reed, The Kinks, Tom Waits, Man Man, David Bowie, Frank Sinatra, Dean Martin, Sammy Davis, Jr., The Stevedores and TV On The Radio.

- Van három nővére.

- Kedvenc focicsapata: Dallas Cowboys.

-Tagja a 100Monkeys-nek (http://www.myspace.com/these100monkeys)

-Volt egyszer egy nyelvpirszingje.

-Van egy tetoválása.

-Nem szereti a pókokat. (mélyen egyetértek és együttérzek vele, én is így vagyok, csak a 'nem szeretem'-nél kicsit szélsőségesebb a pókiszonyom:)

-Jackson színvak.

-Nyilas csillagjegyben született, az eredeti hajszíne barna, szemszíne világoszöld.

-Beceneve Jay.

Új filmje az S.Darko a Donnie Darko amolyan folytatása, amit Richard Kelly (az első film rendelzője) nélkül készítettek el. Az amerikai premier 2009. április 28.-án volt, és nem volt valami sikeres, így csak DVD-n vehetik kezükbe a hazai érdeklődők. Ha azt vesszük, hogy a Donnie Darko is így indult (azaz moziban nem volt sikeres, de kultúrfilmmé vált), talán az S.Darko-nál is van remény :)


A történet 7 évvel játszódik később, mint az első. Ebben Donnie huga, Samantha Darko a főhős, aki barátnőjével elindul Los Angelesbe, de útközben lerobbannak a kocsijukkal egy kisváros közelében, itt pedig halucinációk törnek rá. Samantha Darko-t Daveigh Chase alakítja, akárcsak az első részben, és mellesleg ő volt Samara A kör című filmben.

Rendező: Chris Fisher.

Szereplők: Jackson Rathbone, Ed Westwick, Briana Evigan, Elizabeth Berkley, Daveigh Chase, James Lafferty, Matthew Davis.

Végül, de nem utolsó sorban linkelnék nektek egy videót, hogy lássátok: Jackson nem csupán karót nyelt figurákat tud alakítani :)


A film címe: A te napod (Senior Skip Day)

3 fontos ember:



Mismouth írta...

Ezt a blogbejegyzés Ivinek ajánlom, köszönet képp a fáradhatatlan munkájáért :)

Szilvi írta...

Ááá, hát ettől a "világfájdalmas képű szöszitől" még most is ki vagyok akadva. Amúgy én Jacks-párti vagyok... Szóval már egy ideje Team Jasper. :) Amúgy tök jó poszt, nekem tetszik, hogy ilyesmiket írsz. :D Szóval Jackson (L). :D Még akkor is, ha világfájdalmas képű szöszi.
Amúgy el sem bírom képzelni, hogy mégis milyen lehet színvaknak lenni...Gondolom borzalmas. Szegény.

ivike írta...

juuuuuuuujjj :D "your smoke" XDXD
annyira aranyos vagy:D akkora ez a film:D
és a 32es vigyor :)
ááá:D ....köszi.köszi.köszi.köszi.köszi 'am jó az a lakó busz nem??' XD /ja ivi voltam/

Megjegyzés küldése