Egy vámpír naplója (Vampire Diary)

Mivel elég keményen meg lettem vádolva, hogy a Twilighton kívül nem ismetrek más vámpíros filmeket, ezért újranézem az eddig látottakat, és nyitott leszek az újakra. S a tapasztalataim papírra (illetve blogra) vetem.


Az első... Egy vámpír naplója. A borító kinézetéből nem sejtettem semmi rosszat. (bár aki ajánlotta... sejthettem volna, hogy milyen film lesz...)

Ha tömören szeretném megfogalmazni: ez a film egy érzelmes leszbi pornó, vámpírtörénetbe ágyazva, s dokumnetumfilmként tálalva...

Kizárólag 18 év felettieknek.

A történet egyik főszereplője (Holly) egy átlagos nő, aki a "Hétvégi vámpírokról" készít filmet. Ezek az emberek végülis olyan goth-ok, akik 'művámpírfoggal' mászkálnak, vagdossák magukat, isszák (inkább nyalogatják) egymás vérét, és úgy hiszik, hogy igazi vámpírok valóban léteznek. Holly ezek közt az emberek közt él, és filmezi barátai életét, minden egyes pillanatot filmre vesz. Egyik alkalommal a házi party-n feltűnik Vicky, a rejtélyes idegen nő. Senki sem ismeri, és ő is kameráz egy kis kézi készülékkel. Holly felajánlja Vickynek, hogy lakjon nála... Igen közel kerülnek egymáshoz, és az ő kapcsolatuk is túl jut a barátságon XD Ahogy az ő kapcsolatuk egyre inkább mélyül, úgy hullanak és tűnnek el Holly barátai. Lassacskán fény derül Vicky sötét titkára: Ő valóban egy vámpír. Spanyolországból jött (angliába), ahol egy hím vámpír megerőszakolta. Holly élete egyre jobban félresiklik, ahogy megismeri partnerét, és Vicky szomja egyre inkább kielégíthetetlen...

A filmbéli vámpírokról a következőket lehet tudni:
- Simán kimehetnek a napra, nem égnek el.
- Nincsen semmilyen különleges tulajdonságul, természet feletti erejük.
- A vámpír-lét nem harapással terjed, a vámpírok külön fajt alkotnak. Van a vámpír hím és nőstény, a vámpírság csak öröklődés útján terjed. Ha megharapnak valakit, és időben abba tudják hagyni, akkor az áldozat életben marad, és nem válik vámpírrá.
- Egyetlen ismertetőjegyük az 'agyarak', azaz a hosszú szemfogak, amit még korán kiszednek. Ezenkívül minden emberi (hőmérséklet, szemszín, stb.)
- Nem halhatatlanok.


Ez a film szerintem egyszer nézhető, és eléggé felejtős. Megnézésre nem feltétlen ajánlom...

3 fontos ember:



Unknown írta...

szia ezt a vampír diari-t te irtad vagy sem?

Mismouth írta...

:D Szia! Ha jobban elolvasod amit írtam, ez egy FILM. Csak a véleményem írtam le...

Olgi írta...

nem tudsz hozzá feliratot adni?

Megjegyzés küldése