Potter 4. - Egy kis zene, és ami kimaradt

     Nem tudom, hogy hányan vagyunk akik kisebb-nagyobb mértékben elégetlenkednek a Potter-filmek miatt. Mint ahogy megjegyezte valaki: a Potter filmek egyre sötétebbek. Az én értelmezésemben is; viszont én nem csak a hangulatra értem a "sötétedést". A legutóbbi (Harry Potter és a Félvér herceg) bemutatójára jött velünk egy barátnőnk, aki a könyveket nem olvasta, csak a filmeket látta... És elég sokat kérdezgetett, hogy most mi is van?

     És valóban... aki csak a filmeket látta (még ha nem is olyan gyagya mint a nagyátlag) akkor is nehezen rakja össze a sztorit. Viszont még a fent említett barátnőnek is feltüntek apró dolgok. Nevezetten: Harry miért viselkedik úgy ahogy? No mindegy... a Potter filmek külön-külön elemzése egy másik blogbejegyzésre vár. Amit igazán mondani - mutogatni akarok, az a következő:

    Nem tudom, hányan láttátok, de az egyik kereskedelmi csatorna a napokban levetítette a Tűz serlegét... Persze, a sárkányos résznél én is lilára szorítottam a Hajni karját (bocsi :D), de az embernek egy állandó hiányérzete van, miközben a filmet nézi... Egyszerűen lehetne sokkal jobb. Emlékeztek a báli jelenetre? A nyitótánc után elkezd játszani egy varázsló rock banda (ez így értelmes?) És engem iszonyúan érdekelt az a szám. Ivikémmel YouTubera felkerekedtünk, és ANNYI mindent találtunk! A fent említett zene is megkerült, egy csomó kivágott jelenettel egyetemben.

     Persze most nem pakolok fel mindent (YouTube-on fent van minden :)), de egypár érdekesség:


A zene (The Weird Sisters - Do The Hippogriff):


A zenekar tagjai:

Név (eredeti zenekar) - hangszer sorrendben.

Jarvis Cocker (Pulp) - ének
Jonny Greenwood (Radiohead) - gitár
Jason Buckle (All Seeing I) - ritmus gitár
Steve Mackey (Pulp) - basszus gitár
Steve Claydon (Add N to (X)) - billentyűk
Phil Selway (Radiohead) - dobok


Kimaradt jelenetek:

Kettőt mutatok. Az első Harry sétája, ami Hermione és Ron balhéja elől lett kivágva:


A második a Roxfortosok dala. :D Mekkora... Ez azután van, miután a másik két varázsló iskola bevonul, előadja a produkcióját. Erre a Roxfort is előadja a sajátját: egy "gógyimogyi" dalocskát. Hát csoda, hogy utána minden idegenből jött varázsló és boszorkánytanonc hülyének nézi őket? :D



A végére hagytam a legjobbat... egy személyes kedvenc videó, amit Potter-bábosok adnak elő. Érdemes végignézni! A végén, a legeslegvégén jön a 'meglepetés vendég'. :D


0 fontos ember:



Megjegyzés küldése